torstai 30. kesäkuuta 2016

From my cold Dead hands

Kerroin muutama postaus takaperin, että päätin kokeilla contouring-meikkitrendiä. Tässäpä minun matkani ja kokemukseni trendin suhteen ensimmäisen kerran!


Aloitetaan ihan alusta. Tässä olen minä, Simba viittä vaille 26 vuotta. Ihoni on yhdellä sanalla sanottuna hankala.
Se on kuiva mutta kuitenkin rasvoittuva, ihohuokoset ovat isot, sileästä ihosta ei tietoakaan, murrosiän aknen jäljet näkyvät siellä sun täällä, se punoittaa älyttömän helposti, saa erilaisia allergisia reaktioita x aineista jne. Jotenkin tämän kanssa on oppinut niin elämään, että uskallan käydä kaupassa ja ystävien seurassa olla ilman meikkiä. Valitettavasti mun I don't give a fuck-asenne ei päde muutamaan asiaan, kuten esimerkiksi ihoon. No, ehkä vielä joku päivä tunnen itseni kauniiksi ilman meikkiä. Se siitä angstista!
Tätä kuvaa otettaessa nenänpielet ovat tavallista punaisemmat koska allergia iski niin pahasti päälle, että hyvä kun ei koko nenä lähtenyt irti niistäessä haha.


Pohjalle laitoin normaalisti meikkivoiteen eli Kat Von D:n primerin sekä Lock-It meikkivoiteen ( sävy 42 ). Miksasin joukkoon hieman vanhaa, tummempaa meikkivoidettani.
Tein suht ohuen, perus pohjan. Tätä meikkivoidetta ei tosiaan tarvitse paljon laittaa kerralla ja sitä kannattaa kerrostaa niihin kohtiin, jotka tarvitsevat enemmän peittoa = punoitus, näpyt jne.
Ja niin kuin huomaa, niin tasaista tulee ja edellisessä kuvassa nähty monsteriina on kadonnut ... ;)
Tein meikin ilman huulikoruani, koska en jaksanut sen tiellä olemista haha.



Googlasin netistä hakusanalla ''contouring'' mallikuvia siitä, kuinka varjostuksia pitää tehdä. Otin suht yksinkertaisen mallin ja rupesin hommiin.
Varjostusvärinä käytin jotain Darphinin BB-voiteen näytettä sävyssä Medium, koska se oli tummin voidemainen väri mikä löytyy = ainut siis. Olin aikeissa laittaa valoa tuovan concealerin eli peitevoiteen MACin peitevoiteellani, mutta huomasin sen olevan tummempaa kuin KVD:n meikkivoiteeni, joten laitoin KVD:tä sellaisenaan.
Samalla tuli korkattua uusi ja ensimmäinen beauty blenderini - tämä on tosin KICKSin oma kopio. :P

Mua nauratti ihan kamalasti tämä kokeilu! Meni hetki ennen kuin tajusin miten käyttää sientä järkevimmin, en tällä kyllä normaalisti meikkivoidetta levittäisi mutta tämän tapaisiin varjostuksiin se kyllä sopii mainiosti.


Tadaa! Olin vähän pettynyt tähän ensimmäiseen tulokseen tai tietenkin voi olla että odotin jotain radikaalia eroa. Väriä ja eloa kasvoille toki tuli, päätin silti lisätä tavaraa ...


... lisäsin maltilla voidemaista varjostusta, jonka jälkeen puuteroin kasvot Grimasin 'valkoisella' puuterilla. Sen jälkeen varjostin lisää mattaisella tumman ruskealla luomivärillä, erityisesti poskia. Tumma, kylmä ruskea luomiväri on mitä parhain kevyisiin ja vahvoihin varjostuksiin! Itse ainakin tykkään siitä paljon enemmän kuin voidemaisesta. Itse käytän tumminta ruskeaa eräästä ikivanhasta Oriflamen meikkipaletista.
Sitten oli aika kokeilla toista trendiä, highlightingia eli kasvojen korkeimpien kohtien kuten esimerkiksi ala-otsan, poskipäiden, nenän ja keski-leuan korostamista. Tähänkin hommaan on omat tuotteensa mutta Tokmannilta saatavan Essencen luomivärit käyvät oikein hyvin. ;) Käytin perus valkoista luomiväriä jossa on maltillinen ja nätti shimmer. Levitin sitä poskipäille, nenään keskelle, amorinkaarelle sekä hieman leukaan.


Loppusilauksena poskipuna, itsellä käytössä persikkainen Make-Up Storen poskipuna sävyssä Sugarpink ja vähän lisää "highlighteria" - ja valmiita ollaan!



Kyllähän kasvot on omalla tavallaan ihan eri näköiset kuin yleensä, ehkä suurin ero on tuo varjostettu nenä. Se trendi on aina naurattanut mua mutta kas kummaa, munkin kyömyni katosi hieman! Hahaa! Ihan mahtavaa. Ahdistavin asia lienee kuitenkin se meikin määrä. Tästä lisää alla.

Contouring trendinä ei sinällään ole mikään uusi keksintö, onhan sitä kasvoja varjostettu jo vuosikausia. Mutta jotenkin sen tuleminen melkein pääosaan meikissä, on uutta. Kokeilu oli mielenkiintoinen ja varmasti poimin tästä vinkkejä jatkoon, etenkin kun on lähdössä ulos juhlimaan.
Itselle ei ihan aukea kuitenkaan tämä meikin määrä. Useimmiten hommahan menee niin, että pohjalla on meikkivoide, sitten peitevoiteella mahdolliset näpyt piiloon, contour kitistä varjostusta ja peitevoiteella tummat silmän aluset piiloon, sen jälkeen vielä seuraava trendi eli baking käytössä eli puuteroidaan kunnon kerros puuteria erityisesti silmien alle ja poskiin / leukaan varjostuksen alle ( jotenkin näin se kai menee? Eikö :D ), sitten mahdollinen varjostuspuuteri, aurinkopuuteri, poskipuna, highliter.
Pelkästään tässä kokeilussa oli mulle liikaa pakkelia! Ja mulla sentään on jotain mitä peittää. Usein näkee tutoriaaleja naisista, joilla on suht moitteeton ja virheetön iho ... en vain ihan ymmärrä miten sen päälle tarvitsee silti lätkiä yhtä paljon meikkiä kuin mun spitaaliseen naamaan. :D
Jos ja kun laittaisin tämän meikin ulos illalla juhlimaan mennessä, kerrostaisin joko meikkivoiteella tai peitevoiteella tummat silmänaluset piiloon - siinä se 'valon tuominen kasvoille', en vain ymmärrä
että sitä pitää tunkea vielä niin paljon pohjan = meikkivoiteen päälle. Tosin minä olenkin vain tavallinen talliainen joka tykkää meikeistä, enkä mikään meikkiguru.
Toinen asia mikä mua on aina mietityttänyt, on se, etteikö näillä naisilla ole lainkaan ryppyjä vai miten ihmeessä tuo meikkikerros voi pysyä niin sileänä koko päivän aikana? Vai eikö ne vain hymyile? Mulla tuntuu rypyt imaisevan ihan tarpeeksi jo perus meikkivoidetta huonoina päivinä, hyvinä päivinä ne pysyy kurissa suht hyvin, Miten ihmeessä rypyt voi saada piiloon tuolla kikalla? Tai siis kun, nehän on vähän kuin kuiva maa - x ajan päästä ne alkaa 'halkeilemaan' meikissä. Tai ainakin luulisi, jos mättää kasvot täyteen peitevoidetta ja puuteria.

Luultavasti mä en vain tajua. Taidan rauhassa pysytellä tässä tutussa ja turvallisessa meikkipohjassa ja tuoda siihen aavistuksen verran lisää varjostusta. :)

Huulet / Lips : Jeffree Star Cosmetics in Mistletoe

Omaan silmääni myös vahva varjostus toimii hyvin ja nätisti vähän vahvemmissa / erikoisemmissa meikeissä, kuten yllä olevassa kuvassa.

Onko teillä ajatuksia contouring-trendistä? Mitä mieltä? Ihan huuhaata vai maailman paras idea?


Translation ;

I tried contouring for the very first time. I can't understand all of it and it feel a bit weird for me but after all very interesting and funny thing to try. :P

2 kommenttia:

  1. Vauuu toi vika kuva !! Oot ihan Poison Ivy. Nyt vasta tajusin ettei sulla ole siinä kulmia piirrettynä, näyttää tosi hyvältä.

    Contouring on semmonen juttu mitä on kiva katsoa kun taitavat väkertää - ja niinkuin sanoit, itse siitä voi yrittää sitten napata jotain juttuja omaan käyttöön. Tuohan se heti jotain lisää, ettei oo pelkän meikkivoiteen kanssa semmonen lättänä naamataulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 En tietoisesti havitellut Poison Ivy-lookkia, halusin vain testata tota huulipunaa ja Black Milkin croppia. Ja juu ei kulmia koska olin liin laiska piirtämään ne! :D Kiitos, musta tuntuu että näytän ihan syöpäpotilaalta ilman kulmia mutta tässä ne jostain kumman syystä toimi.

      Jep noinhan se menee. Ja vaikka on kalpea, on kiva tuoda naamalle jotain eloa ettei olisi ihan mopsi. Helposti toi vaan näyttää likaiselta, saa olla kyllä varovainen.

      Poista

Scream for me!